Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2009 15:01 - Загадката с киселото мляко и българските граници
Автор: ivan4o17 Категория: Други   
Прочетен: 1127 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.02.2009 03:45


Каква е връзката между микробиологията и политическите граници? 
Такъв въпрос задава френсия институт "Пастьор", след изследвания.

http://data-bg.com/kiselo.htm

В научно-популярен филм на Института "Пастьор" в Париж, учените са установили със сигурност една невъзможна или за сега научно необяснима взаимовръзка.

По време на Втората световна война, след окупирането на Македония и Беломорска Тракия, местното население там започва да прави типичното българско кисело мляко и саламурено сирене, напълно идентично с традиционно произвежданото в България. След оттеглянето ни в старите граници, населението в бившите окупирани територии, вече не е могло да произвежда същото кисело мляко и саламурено сирене.

image

Какво общо може да има между микробиологията и политическите граници между държавите. Това би бил един ненаучно формулиран въпрос, ако не беше поставен от един от най-научните микробиологически институти в света.

LB Bulgaricum, агента който стои в основата на киселото мляко и саламуреното сирене "сработва" само на територията на България. 

В чужбина, бацила, като правило може да сработи само един път и влиза в дълбока мутация, която го прави неизползваем.
Един упорит български изследовател успя да отгледа популация на този бацил сработваща максимално 4 - 5 пъти на територията на Беларус и Украйна.



Тагове:   мляко,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930