Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2021 10:33 - Какво представлява лунната диета. Мнения и препоръки
Автор: olympic Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1327 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 21.04.2021 10:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image Особености на храненето във фазите на Луната

Пълният цикъл на луната отнема 28 дни. Цикълът се състои от 4 етапа, в които небесният спътник придобива различен вид:

Влиянието на Луната върху психологическото и физиологичното състояние на човека е известно от древни времена и е описано в литературните източници на почти всички народи по света. Съвременната наука също търси и намира много потвърждения и нови факти за влиянието на това небесно тяло върху всички живи организми.

Познавайки основните явления, които настъпват в определена фаза на Луната, оказва се, можем да контролираме почти всички процеси в живота си – от създаване на поколение, лечение на сериозни заболявания до намаляване на теглото.

Лунната диета за отслабване е детоксикираща диета, която следва фазите на Луната (новолуние, първа четвърт, пълнолуние и последна четвърт). Диетата се прави за много кратък период от време (само за 24 часа), следвайки цикличността на лунните фази, като по този начин организмът по естествен начин се освобождава от натрупаните вредни токсини.

Защо се следват точно лунните фази?

Фазите на луната оказват електромагнитно въздействие върху водните пространства. Така, както оказват влияние върху приливите и отливите на моретата и океаните, така могат да повлияят и върху човешкото тяло, тъй като то се състои от 70% вода.

Когато Луната достигне нова фаза, нейното гравитационно привличане е най-силно и ако точно тогава се следва лунната диета за отслабване, могат да се изгубят от 1 до 3 кг. от теглото.

Как се следва тази диета?

Най-просто казано, лунната диета за отслабване се изразява в това да не се приемат твърди храни, а само течности в рамките на 24 часа. За да има ефект, диетата трябва да се прави в първите 24 часа от навлизането на всяка нова фаза.

 

Какво означава това?

Споменахме, че лунните фази са общо четири. Споменахме също и че по време на тези циклични фази гравитацията на Луната е силна и съответно влиянието ѝ върху организма ни е най-голямо. Затова е толкова важно диетата да се започне точно в часа, в който естественият спътник на Земята навлиза в нова фаза и да завърши в същия час на следващия ден.

Въз основа на особеностите на физиологичните процеси, които протичат в организма ни във всяка от фазите, лунната диета постига хармония между природните феномени и поведението на човешкото хранене, което води до естествена загуба на тегло, очистване и изцеление на организма.

Лунната диета за отслабване може да се прави само един ден в месеца (по време на пълнолуние), два пъти в месеца (при новолуние и пълнолуние) или през всичките 4 лунни фази (т. е. 4 пъти в месеца за по 24 часа).

Какво може да се приема по време на този хранителен режим и какво не?

В рамките на 24 часа не се консумират никакви твърди храни, а само течности. За да се увеличи ефекта от този режим е добре да се приема много вода (поне 3 – 4 литра). Освен вода, могат да се приемат прясно приготвени зеленчукови или плодове сокове (но без никакви други добавки като сол или захар).

Плодовите и зеленчуковите сокове се препоръчват, тъй като осигуряват на организма допълнителни хранителни вещества. Допуска се консумацията на чай, но без никакви допълнителни овкусители като захар или мед).

Течности, които съдържат захар, мазнини или сол са забранени, а това означава да не се консумират: алкохол, газирани напитки, мляко, кафе/чай със захар.

Защо точно лунната диета?

Защото това е един страхотен начин да се освободи организма от натрупаните токсини и от водата, която се задържа заради неправилното и нездравословно хранене, стресът и поради още куп други причини. Лунната диета е и идеален начин регулярно да се освободи организма от всичко вредно и постепенно да се премине към здравословен начин на хранене.

Истината е, че със следването на 24 часов режим на приемане само на течности се стимулира работата на бъбреците, елиминират се токсините, подсилва се имунната система и организма изхвърля излишната вода.

Само за 24 часа с лунната диета могат да се свалят между 1 и 3 кг. от теглото, а ако детоксикиращият режим се прави по веднъж през 4 – те лунни фази, тогава ефектът е още по-голям.

При спазване на течната диета ефективността наистина е гарантирана, но е добре да се знае, че изгубените килограми се дължат най-вече на детоксикацията на организма и ако след приключване на диетата отново се премине към предишния начин на хранене ефектът от диетата ще е временен. Затова специалистите съветват след приключване на 24 – часовото гладуване захранването да става постепенно и с приемането на леки храни (зеленчукови супи, ориз със зеленчуци, плодови салати, риба, нетлъсто месо и други).

След приключване на 24 – часовото приемане на течности е добре да се правят физически упражнения, да се подобрят навиците на хранене (да се приемат по-малко мазнини и захар и да се пие много вода) за още по-голям ефект.

 

image

Носи ли действителни ползи за здравето тази диета?

Всъщност, наистина има полза този режим за отслабване и той не е само в това, че се свалят няколко килограма за кратко време. Истината е, че тази диета е идеален начин за детоксикация на организма, който има нужда да изхвърли натрупаните токсини, да улесни работата на черния дроб, стомаха и храносмилателната система. Освен това:

  • диетата е много лесна (и евтина) за изпълнение;
  • ако режимът се спазва стриктно, загубата на тегло е гарантирана;
  • не пречи по никакъв начин на обичайните задължения (не се налага да се следят калории или да се консумира храна по определена схема);
  • може да се комбинира с физически упражнения за по-голям ефект.
Има ли някакви противопоказания лунната диета?

Този режим за отслабване не се препоръчва да се прилага повече от 24 часа, тъй като при продължително гладуване липсата на протеини и въглехидрати може да доведе до сериозни усложнения със здравето. Диетата не се препоръчва и на хора, които имат проблем с кръвното налягане, с метаболитни разстройства, както и на бременни и кърмачки.



Тагове:   калории,   храни,   рецепти,   диети,


Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: olympic
Категория: Спорт
Прочетен: 73956
Постинги: 25
Коментари: 9
Гласове: 53
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930